Kiemelt Pagátról

A targonca helyes kiválasztásának szempontjai

Szerző: July 20, 2023 No Comments


targonca kiválasztása

A kiválasztás legfontosabb szempontjai

A kívánt targonca kiválasztásához a legfontosabb lépés, hogy meghatározzuk az anyagmozgatási feladataink sarokpontjait, hogy a kívánt feladat elvégzéséhez és a körülményekhez igazítsuk a legmegfelelőbb gépet. Mivel minden anyagmozgatási feladat, raktár és munkabeosztás egyedi, nem érdemes csupán a targonca árának szem előtt tartásával vásárolnunk egy olyan gépet, amelyre hosszú éveken keresztül szeretnénk számítani. 


Tekintse meg raktárról elvihető targoncáinkat

A kiválasztáshoz a következőket mérlegeljük:

A megmozgatni kívánt áru pontos dimenziói, jellege és súlya.

Az áru jellegéből fakadóan szükséges-e egy speciális, kiegészítő adapter használata.

A kívánt emelési magasság (például legmagasabb polcsor).

Magassági korlátok (például a raktár kapujának magassága).

Egyéb kényelmi opciók, melyek általában, vagy feltétlenül a napi munkavégzéshez szükségesek (zárt kabin, fűtés, klíma, kartámaszba integrált hidraulikavezérlés stb.).

Munkafolyosó szélesség, vagy legszűkebb helyek, ahol el kell férnie a targoncának.

Felhasználási körülmények (kültéri, beltéri, padlófelület, poros környezet, stb.).

Telephelyi infrastruktúra a targonca üzemanyag-ellátásához (gázpalack tároló, gázolaj tárolás, elektromos targonca esetén szükséges betáp megléte).

Használat intenzitása (napi, illetve éves üzemóra használat, szezonalitás figyelembe vétele).


Ismerje meg a tartós targoncabérlet előnyeit

targonca bérlet
robbanásbiztos targonca
2.5t targonca eladó
8 tonnás targonca
Cool Package felkészítés

Miért nem érdemes targonca beszerzéskor kizárólag az árat figyelni?

Az olcsó targoncák gyártói sok esetben nem elérhetőek olyan kényelmi opciók, mint a drágább termékeknél – manapság a cégek számára a munkaerő a legértékesebb, emiatt feltétlenül szükséges átgondolni, hogy a targoncakezelők milyen munkakörülmények között dolgoznak.

Ha a kényelmi opciók el is érhetőek (például van zárt kezelőfülke), általánosságban a vibráció és zaj sokkal magasabb egy olcsó munkagép esetén, mint egy prémium targonca használatakor.

Mérlegelnünk kell, hogy amennyiben meghibásodik a targonca, mennyi ideig tudjuk nélkülözni. A prémium targoncagyártók legtöbbje rendelkezik európai alkatrészraktárral, ahonnan akár másnapra megérkezhet a szükséges alkatrész.

Érdemes megvizsgálni a kereskedő cég hátterét is, hiszen fontos a szerviz lefedettség és szakértelem is.

Üzemeltetési költségek: a legtöbb prémium targonca ma már menetdiagram szerinti fékezéssel, lágy irányváltással, visszagurulás gátlóval, kipörgésgátlóval rendelkezik, ezek mind a váltó, gumi, hajtásrendszer védelmét, és a gyorsabb munkavégzést biztosítják. Ezek hiánya esetén a targonca alkatrészei gyorsabb ütemben használódnak el, és hamarabb cserére szorulnak.

Egy használt prémium targonca esetében a maradványérték magasabb, továbbá az alkatrészek az évek múltával is azonnal elérhetőek lesznek.


Olvasson tovább a Yale történetéről

kényelmes kilátás
LCD kijelző
kártyás indítás
masszív oszlopok
tökéletes ergonómia
gáztartály

Amiben a Pagát Gold csapata segít Önnek

A targonca értékesítéssel foglalkozó cégek feladata, hogy segítsenek kiválasztani a legmegfelelőbb targoncát az elvégzendő munkára. Amennyiben alacsonyabb teherbírású targonca is megfelel a kívánt feladatra, üzemanyagot spórolhatunk, akár szűkebb polcsorokat alkalmazhatunk, vagy megkönnyíthetjük a targoncakezelő manőverezését. 

Képzett értékesítő kollégáink Ügyfeleink rendelkezésére állnak a legkülönbözőbb anyagmozgatási feladatokhoz szükséges targonca kiválasztásánál, melyet akár helyszíni szemlével is megerősítenek.


Forduljon a Pagáthoz bizalommal!

32 éves a Pagát Gold Zrt.